Krydret Græskar Cheesecake

Silkeblød efterårscheesecake med bagt krydret græskarfyld og sprød kiksbund.

  • Sværhedsgrad: medium
  • Tid: 25m / 55m (rest 4h)
  • Portioner: 12

Introduktion

Efterår i et stykke: kryddervarme, cremet tekstur og mild græskar dybde.

Ingredienser

Bund

  • 250 g digestive kiks (knust)
  • 110 g smeltet smør
  • 20 g brun farin
  • 1 knsp salt

Fyld

  • 600 g flødeost (stuetemp)
  • 180 g brun farin
  • 3 æg
  • 250 g græskarpuré (tør dampet Hokkaido)
  • 120 ml piskefløde
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1/4 tsk muskat
  • 1/4 tsk stødt nellike
  • 1/4 tsk fint salt

Topping (valgfri)

  • 120 ml syrnet fløde (creme fraiche 18%)
  • 1 spsk flormelis
  • 1 tsk citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovn til 160°C. Bland knuste kiks, smør, brun farin og salt. Pres i 23 cm springform. Forbag 8 min.
  2. Pisk flødeost og brun farin glat (ikke pisk for meget luft).
  3. Tilsæt æg et ad gangen, skrab sider.
  4. Rør græskarpuré, fløde, vanilje og krydderier i til netop integreret.
  5. Hæld over bund. Bag 50–55 min til kanter sat og midten let vuggende.
  6. Sluk ovn, lad stå med døren på klem 30 min. Køl derefter helt og sæt koldt min. 4 timer.
  7. Topping: Rør syrnet fløde med flormelis og citronsaft og fordel.

Variationer

  • Erstat 1/3 af græskarpuré med moset bagt sød kartoffel.
  • Tilsæt 2 spsk bourbon for dyb karameltone.

Opbevaring

Koldt (tildækket) 4–5 dage. Kan fryses skåret i stykker (tæt pakket) op til 2 måneder.