Krydret Græskar Cheesecake
Silkeblød efterårscheesecake med bagt krydret græskarfyld og sprød kiksbund.
Introduktion
Efterår i et stykke: kryddervarme, cremet tekstur og mild græskar dybde.
Ingredienser
Bund
- 250 g digestive kiks (knust)
- 110 g smeltet smør
- 20 g brun farin
- 1 knsp salt
Fyld
- 600 g flødeost (stuetemp)
- 180 g brun farin
- 3 æg
- 250 g græskarpuré (tør dampet Hokkaido)
- 120 ml piskefløde
- 1 tsk vaniljepasta
- 1 1/2 tsk kanel
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1/4 tsk muskat
- 1/4 tsk stødt nellike
- 1/4 tsk fint salt
Topping (valgfri)
- 120 ml syrnet fløde (creme fraiche 18%)
- 1 spsk flormelis
- 1 tsk citronsaft
Fremgangsmåde
- Forvarm ovn til 160°C. Bland knuste kiks, smør, brun farin og salt. Pres i 23 cm springform. Forbag 8 min.
- Pisk flødeost og brun farin glat (ikke pisk for meget luft).
- Tilsæt æg et ad gangen, skrab sider.
- Rør græskarpuré, fløde, vanilje og krydderier i til netop integreret.
- Hæld over bund. Bag 50–55 min til kanter sat og midten let vuggende.
- Sluk ovn, lad stå med døren på klem 30 min. Køl derefter helt og sæt koldt min. 4 timer.
- Topping: Rør syrnet fløde med flormelis og citronsaft og fordel.
Variationer
- Erstat 1/3 af græskarpuré med moset bagt sød kartoffel.
- Tilsæt 2 spsk bourbon for dyb karameltone.
Opbevaring
Koldt (tildækket) 4–5 dage. Kan fryses skåret i stykker (tæt pakket) op til 2 måneder.