Klassisk Hindbær Lagkage
Luftig lagkage med vaniljecreme og friske hindbær – en moderne fortolkning af en dansk klassiker.
Introduktion
En klassisk lagkage hvor syrlige hindbær balancerer den runde vanilje og lette flødeskum.
Ingredienser
Bunde
- 4 æg (stuetemperatur)
- 120 g sukker
- 120 g hvedemel (sigtes)
Vaniljecreme
- 5 dl sødmælk
- 1 vaniljestang
- 3 æggeblommer
- 60 g sukker
- 25 g majsstivelse
Fyld & Samling
- 250 g friske hindbær
- 3 dl piskefløde
- 2 spsk flormelis
Fremgangsmåde
- Pisk æg og sukker meget luftigt (5–7 min).
- Vend sigtet mel i ad to omgange uden at slå luften ud.
- Fordel i 2 smurte springforme (20 cm) og bag ved 180°C ca. 20–22 min. Afkøl helt.
- Cremen: Varm mælk med vaniljekorn + stang til let damp. Pisk blommer, sukker og majsstivelse luftigt. Hæld varm mælk i under piskning. Tilbage i gryden og pisk til tyk (82–84°C). Køl hurtigt ned, dæk med film direkte på overfladen.
- Pisk fløden let med flormelis. Fold 1/3 i den kolde creme for en luftig konsistens.
- Samling: Lag bund – creme – hindbær – bund – tyndt lag creme – flødeskum.
- Dekorér og lad sætte sig min. 1–2 timer koldt før servering.
Variationer
- Skift hindbær ud med jordbær i juni.
- Tilsæt fintrevet citronskal til bunde for friskhed.
Opbevaring
Bedst samme dag. Kan stå koldt (tildækket) op til 24 timer.