Klassisk Hindbær Lagkage

Luftig lagkage med vaniljecreme og friske hindbær – en moderne fortolkning af en dansk klassiker.

  • Sværhedsgrad: medium
  • Tid: 30m / 25m (rest 2h)
  • Portioner: 10

Introduktion

En klassisk lagkage hvor syrlige hindbær balancerer den runde vanilje og lette flødeskum.

Ingredienser

Bunde

  • 4 æg (stuetemperatur)
  • 120 g sukker
  • 120 g hvedemel (sigtes)

Vaniljecreme

  • 5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 3 æggeblommer
  • 60 g sukker
  • 25 g majsstivelse

Fyld & Samling

  • 250 g friske hindbær
  • 3 dl piskefløde
  • 2 spsk flormelis

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og sukker meget luftigt (5–7 min).
  2. Vend sigtet mel i ad to omgange uden at slå luften ud.
  3. Fordel i 2 smurte springforme (20 cm) og bag ved 180°C ca. 20–22 min. Afkøl helt.
  4. Cremen: Varm mælk med vaniljekorn + stang til let damp. Pisk blommer, sukker og majsstivelse luftigt. Hæld varm mælk i under piskning. Tilbage i gryden og pisk til tyk (82–84°C). Køl hurtigt ned, dæk med film direkte på overfladen.
  5. Pisk fløden let med flormelis. Fold 1/3 i den kolde creme for en luftig konsistens.
  6. Samling: Lag bund – creme – hindbær – bund – tyndt lag creme – flødeskum.
  7. Dekorér og lad sætte sig min. 1–2 timer koldt før servering.

Variationer

  • Skift hindbær ud med jordbær i juni.
  • Tilsæt fintrevet citronskal til bunde for friskhed.

Opbevaring

Bedst samme dag. Kan stå koldt (tildækket) op til 24 timer.