Jordbær Sommer Tarte

Sprød mørdejsbund med fløjsblød vaniljecreme og marinerede danske jordbær.

  • Sværhedsgrad: medium
  • Tid: 35m / 18m (rest 1h)
  • Portioner: 10

Introduktion

Frisk, elegant og aromatisk – perfekt som sæsonens centerpiece i juni og juli.

Ingredienser

Mørdej

  • 220 g hvedemel
  • 30 g mandelmel
  • 90 g flormelis
  • 110 g koldt smør i tern
  • 1 æggeblomme
  • 1-2 spsk koldt vand
  • 1 knsp salt

Vaniljecreme

  • 400 ml sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 3 æggeblommer
  • 70 g sukker
  • 25 g majsstivelse
  • 30 g smør

Topping

  • 450 g modne jordbær
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk rørsukker
  • Fintrevet skal af 1 lille citron

Fremgangsmåde

  1. Mørdej: Kør mel, mandelmel, flormelis, salt og smør til sandet tekstur. Tilsæt blomme og vand til dejen netop samler sig. Flad ud og køl 30 min.
  2. Rul ud og fore en 24 cm tærtering. Prik bund. Frys 10 min. Bag blindt 180°C 12 min, fjern vægte, bag 6 min ekstra til let gylden. Afkøl helt.
  3. Creme: Varm mælk + vaniljekorn og stang til lige under kogepunkt. Pisk blommer, sukker og majsstivelse luftigt. Hæld varm mælk i under piskning. Tilbage i gryde og pisk til tyk (83–84°C). Tag af varmen, rør smør i. Køl hurtigt – film direkte på overfladen.
  4. Mariner jordbær (halve) med citronsaft, skal og sukker 10–15 min.
  5. Fjern vaniljestang, pisk cremen kort glat og fyld i tærtebund.
  6. Afdryp jordbær let og arranger ovenpå.
  7. Server straks eller inden for 4 timer (bunden forbliver sprød).

Variationer

  • Pensl bund med smeltet hvid chokolade for fugtbarriere.
  • Tilføj 2 spsk hyldeblomstsaft i marinaden.

Opbevaring

Bedst samme dag. Kan stå koldt 1 dag (bund bliver blødere).