Jordbær Sommer Tarte
Sprød mørdejsbund med fløjsblød vaniljecreme og marinerede danske jordbær.
Introduktion
Frisk, elegant og aromatisk – perfekt som sæsonens centerpiece i juni og juli.
Ingredienser
Mørdej
- 220 g hvedemel
- 30 g mandelmel
- 90 g flormelis
- 110 g koldt smør i tern
- 1 æggeblomme
- 1-2 spsk koldt vand
- 1 knsp salt
Vaniljecreme
- 400 ml sødmælk
- 1 vaniljestang
- 3 æggeblommer
- 70 g sukker
- 25 g majsstivelse
- 30 g smør
Topping
- 450 g modne jordbær
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk rørsukker
- Fintrevet skal af 1 lille citron
Fremgangsmåde
- Mørdej: Kør mel, mandelmel, flormelis, salt og smør til sandet tekstur. Tilsæt blomme og vand til dejen netop samler sig. Flad ud og køl 30 min.
- Rul ud og fore en 24 cm tærtering. Prik bund. Frys 10 min. Bag blindt 180°C 12 min, fjern vægte, bag 6 min ekstra til let gylden. Afkøl helt.
- Creme: Varm mælk + vaniljekorn og stang til lige under kogepunkt. Pisk blommer, sukker og majsstivelse luftigt. Hæld varm mælk i under piskning. Tilbage i gryde og pisk til tyk (83–84°C). Tag af varmen, rør smør i. Køl hurtigt – film direkte på overfladen.
- Mariner jordbær (halve) med citronsaft, skal og sukker 10–15 min.
- Fjern vaniljestang, pisk cremen kort glat og fyld i tærtebund.
- Afdryp jordbær let og arranger ovenpå.
- Server straks eller inden for 4 timer (bunden forbliver sprød).
Variationer
- Pensl bund med smeltet hvid chokolade for fugtbarriere.
- Tilføj 2 spsk hyldeblomstsaft i marinaden.
Opbevaring
Bedst samme dag. Kan stå koldt 1 dag (bund bliver blødere).