Glutenfri Mandel-Citron Kage

Let, saftig og naturligt glutenfri kage med frisk citron og malede mandler.

  • Sværhedsgrad: easy
  • Tid: 12m / 35m (rest 20m)
  • Portioner: 10

Introduktion

En frisk og aromatisk kage uden hvedemel – mandelmel giver saftig struktur og let nøddepræg.

Ingredienser

Grunddej

  • 200 g mandelmel (finmalet)
  • 80 g majsstivelse
  • 150 g sukker
  • 1 1/2 tsk bagepulver (glutenfri)
  • 1/4 tsk fint salt

Våde

  • 3 æg (stuetemperatur)
  • 120 g græsk yoghurt (10%)
  • 80 ml mild olivenolie
  • Finrevet skal af 2 øko citroner
  • Saft af 1 citron (ca. 40 ml)
  • 1 tsk vaniljepasta

Glasur

  • 80 g flormelis
  • 2–3 spsk citronsaft
  • 1 tsk fintrevet citronskal

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovn til 175°C. Beklæd en 22 cm springform med bagepapir i bunden, smør sider.
  2. Rør mandelmel, majsstivelse, sukker, bagepulver og salt sammen.
  3. Pisk æg, yoghurt, olie, citronskal, citronsaft og vanilje kort sammen.
  4. Vend de tørre i de våde til homogen dej (overrør ikke).
  5. Hæld i form og bag 32–36 min til gylden og elastisk. Kernetemp ~ 96°C.
  6. Afkøl 10 min, løsne kant og lad køle helt.
  7. Glasur: Rør flormelis med citronsaft til tynd glasur. Dryp over og pynt med skal.

Variationer

  • Tilsæt 40 g finthakkede pistacier.
  • Erstat citron med appelsin + 1 tsk appelsinblomstvand.

Opbevaring

Lufttæt 3–4 dage. Kan fryses uden glasur.