Intens Chokolade Fudge Kage
Tæt og saftig chokoladekage med dyb kakao og mørk chokolade – perfekt til chokoladeelskere.
Introduktion
En intens og fugtig chokoladekage der røres sammen i én skål og bages hurtigt.
Ingredienser
Tørre ingredienser
- 180 g hvedemel
- 50 g kakao (usødet)
- 250 g sukker
- 1 tsk fint salt
- 1 tsk bagepulver
Våde ingredienser
- 2 æg (stuetemperatur)
- 120 ml raps- eller solsikkeolie
- 200 ml kærnemælk
- 1 tsk vaniljepasta
- 120 ml varm stærk kaffe
Topping
- 150 g mørk chokolade (70%)
- 60 g smør
- 30 g flormelis
- 1 knsp havsalt
Fremgangsmåde
- Forvarm ovn til 175°C varmluft. Klargør en 22 cm springform (bagepapir i bund).
- Pisk alle tørre ingredienser let sammen i en stor skål.
- Tilsæt æg, olie, kærnemælk og vanilje. Pisk til ensartet dej (30–40 sek.).
- Hæld varm kaffe i og rør til glat og tynd dej.
- Hæld i formen og bag 26–30 min – midten skal lige akkurat være sat (fugtige krummer på tandstik).
- Afkøl 10 min i formen, derefter på rist.
- Glasur: Smelt chokolade og smør over vandbad. Rør flormelis og salt i. Fordel over kagen (let lun for blank overflade).
Variationer
- Erstat halvdelen af kaffemængden med stout for dyb smag.
- Tilsæt 1 tsk espresso pulver for ekstra bitterhed.
Opbevaring
Lufttæt ved stuetemperatur 2–3 dage. Kan fryses (uden glasur) i 2 måneder.