Intens Chokolade Fudge Kage

Tæt og saftig chokoladekage med dyb kakao og mørk chokolade – perfekt til chokoladeelskere.

  • Sværhedsgrad: easy
  • Tid: 15m / 28m (rest 30m)
  • Portioner: 12

Introduktion

En intens og fugtig chokoladekage der røres sammen i én skål og bages hurtigt.

Ingredienser

Tørre ingredienser

  • 180 g hvedemel
  • 50 g kakao (usødet)
  • 250 g sukker
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk bagepulver

Våde ingredienser

  • 2 æg (stuetemperatur)
  • 120 ml raps- eller solsikkeolie
  • 200 ml kærnemælk
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 120 ml varm stærk kaffe

Topping

  • 150 g mørk chokolade (70%)
  • 60 g smør
  • 30 g flormelis
  • 1 knsp havsalt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovn til 175°C varmluft. Klargør en 22 cm springform (bagepapir i bund).
  2. Pisk alle tørre ingredienser let sammen i en stor skål.
  3. Tilsæt æg, olie, kærnemælk og vanilje. Pisk til ensartet dej (30–40 sek.).
  4. Hæld varm kaffe i og rør til glat og tynd dej.
  5. Hæld i formen og bag 26–30 min – midten skal lige akkurat være sat (fugtige krummer på tandstik).
  6. Afkøl 10 min i formen, derefter på rist.
  7. Glasur: Smelt chokolade og smør over vandbad. Rør flormelis og salt i. Fordel over kagen (let lun for blank overflade).

Variationer

  • Erstat halvdelen af kaffemængden med stout for dyb smag.
  • Tilsæt 1 tsk espresso pulver for ekstra bitterhed.

Opbevaring

Lufttæt ved stuetemperatur 2–3 dage. Kan fryses (uden glasur) i 2 måneder.