Brunkage Cheesecake (Julefusion)
Julet cheesecake med sprød krydderkiksebund og krydret flødeostfyld inspireret af brunkager.
Introduktion
En aromatisk julekage der kombinerer brunkagekrydderier med silkeblød cheesecake.
Ingredienser
Bund
- 230 g brunkager (knust)
- 90 g smeltet smør
- 25 g brun farin
Fyld
- 650 g flødeost
- 160 g rørsukker
- 3 æg
- 120 g creme fraiche 18%
- 40 g mørk sirup
- Finrevet skal af 1 appelsin
- 1 tsk vaniljepasta
- 1 1/4 tsk kanel
- 1/2 tsk kardemomme
- 1/4 tsk ingefær
- 1/4 tsk nellike
- 1/4 tsk fint sort peber
- 1/4 tsk salt
Topping
- 120 ml piskefløde
- 30 g flormelis
- Brunkagesmuler / kandiseret appelsinskal
Fremgangsmåde
- Forvarm ovn 160°C. Bland knuste brunkager, smør og brun farin. Pres i 23 cm springform. Forbag 8 min.
- Pisk flødeost og sukker glat (undgå luft). Tilsæt sirup og creme fraiche.
- Tilsæt æg ét ad gangen, rør lav hastighed.
- Tilsæt appelsinskal, vanilje, krydderier og salt.
- Hæld i form og bag 48–52 min til kanten sat og midten blød vuggende.
- Sluk ovn, dør på klem 30 min. Køl helt og derefter koldt min. 6 timer eller natten over.
- Pisk fløde med flormelis til bløde toppe og dekorér.
Variationer
- Erstat 1/3 af brunkager i bund med digestives for mildere krydder.
- Tilsæt 2 spsk rom eller portvin.
Opbevaring
Køligt tildækket 4–5 dage. Fryseegnet (uden flødetopping).