Brunkage Cheesecake (Julefusion)

Julet cheesecake med sprød krydderkiksebund og krydret flødeostfyld inspireret af brunkager.

  • Sværhedsgrad: medium
  • Tid: 30m / 50m (rest 6h)
  • Portioner: 12

Introduktion

En aromatisk julekage der kombinerer brunkagekrydderier med silkeblød cheesecake.

Ingredienser

Bund

  • 230 g brunkager (knust)
  • 90 g smeltet smør
  • 25 g brun farin

Fyld

  • 650 g flødeost
  • 160 g rørsukker
  • 3 æg
  • 120 g creme fraiche 18%
  • 40 g mørk sirup
  • Finrevet skal af 1 appelsin
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 1/4 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/4 tsk ingefær
  • 1/4 tsk nellike
  • 1/4 tsk fint sort peber
  • 1/4 tsk salt

Topping

  • 120 ml piskefløde
  • 30 g flormelis
  • Brunkagesmuler / kandiseret appelsinskal

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovn 160°C. Bland knuste brunkager, smør og brun farin. Pres i 23 cm springform. Forbag 8 min.
  2. Pisk flødeost og sukker glat (undgå luft). Tilsæt sirup og creme fraiche.
  3. Tilsæt æg ét ad gangen, rør lav hastighed.
  4. Tilsæt appelsinskal, vanilje, krydderier og salt.
  5. Hæld i form og bag 48–52 min til kanten sat og midten blød vuggende.
  6. Sluk ovn, dør på klem 30 min. Køl helt og derefter koldt min. 6 timer eller natten over.
  7. Pisk fløde med flormelis til bløde toppe og dekorér.

Variationer

  • Erstat 1/3 af brunkager i bund med digestives for mildere krydder.
  • Tilsæt 2 spsk rom eller portvin.

Opbevaring

Køligt tildækket 4–5 dage. Fryseegnet (uden flødetopping).